19 minggu. Sakit celah kangjang

Hi mommies. Nak Tanya normal ke kalau kite sakit dekat ari2 and celah kangkang? Skrg baru masuk 19minggu. Kadang tu nak cangkung kencing pun sakit. Prapp Ade bunyik mcm tulang. Baby first nie tak berapa nak tahu.

2 Balas

celah kangkang antara dua paha kiri kanan la mksd sis kan.. sy jadi masa minggu ke 11 smpai la minggu ke 17 nk msuk 18 bru kurg rasa tu.. mmg kalau nak solat mcm biasa xboleh.. kena solat duduk..nak tido malam pusing badan ke kiri kanan nak angkt kaki pun mmg sakit.. Saya ada jgk bunyi tulang mcm tu dkt bhgian pelvic. Sy dh tny doctor msa checkup tu, mmg normal.. sbb kedudukan pelvic tgh adjust utk bg ruang. So bila pelvic tu xbrgerak sekali, mcm lari sikit kedudukan antara kiri dan kanan mmg akan rasa sakit mcm tu. Kena bersabar & lynkan je rasa tu..

Baik cek dengan doktor sis. Slalu nurse KK akan tanya semasa kencing ada rasa sakit ka tidak atau kencing berbau. Kalau ada disarankan jumpa doktor terus. Sebab kita xmau ada masalah jangkitan kuman semasa hamil. Moga baik2 saja sis dan kandungan..