Sakit celah kangkang

Salam semua..sekarang saya 33weeks..normal ke sakit giler dekat celah kangkang?sakit dekat tulang dekat pubic area..dia mcm skit yg sakit giler mcm tulang lari..skrg pregnant ank no2..dlu ank no1 xde rasa sakit mcm niiii

4 Balas

Saya pun sama sis ada rasa macam ni. Nak pusing kiri kanan masa tidur pun sakit. Saya nak duduk bersila pun dah xboleh. Haritu saya tak tahan sampai jumpa pakar. Pakar kata normal. Normally lepas bersalin akan hilang. Kena kurangkan buat aktiviti.

saya pon rasa yg sama...celah kelengkang tu sakit gile...bila time tido nk pusing...time duduk nak bgn...time jalan...smua skit...masa anak petama xde plk cmne..ni kira anak ktiga saya...anak kedua keguguran .

Same laa, sy mcm sis jg anak 1st takda pernah alami mcmni tpi 2nd pregnancy nih sometimes rasa nak nangis pon ada. Tpi sy baca mmg normal, mybe baby dah engage msuk laluan

Sy pun alami benda yg sama. dah tny nurse, dia kata normal sebab kandungan makin membesar