Tak Boleh Kelaparan

Mmg normal ye mommies, tak boleh lapar sepanjang preggy?Kena makan on time ? kalau tak rasa mcm nak jd ape dah hahaha. Sy baru 4weeks. Tp alhmdulillah takde alahan. Cuma kalau lapar mulut akan jd rasa pahit and loya. Bila da makan rasa ok la pulak..

21 Balas

Yep. Masa first tri dlu gitu aaa. Masa awal2 taktahu lagi pregnant, tahan je sbb busy keje. Pastu bila da x tahan sgt g gak kedai. Da smpai kdai, hampir nak pitam kat situ. Da terbaring da x pduli da org nak tgk ke ape. Bila da dpt mkn, bru ok sikit. Pdahal sblm ni, tahan perut lama mana pun ok je.

Normal sis . Saya mula2 preggy pun . Celik mata automatik lapar mcm seharian tk makan 😂 naik trim 2 . Okay sikit . Skrg dh trim 3 .. so dh jadi mcm normal . Cuma kerap lapar and takleh makan byk .. pape pun sis jaga diri .. jgn makan manis byk sgt .. nnti berat naikk bykk ..

Sy slalu trlambat mkn..bkn lambat apa,just time preggy kita cpt lapar..dh spare biskut or roti,tp time kt opis wt kje..teralet..sedar2 perut dh masuk angin..pastu mula la rs nk termuntah..😅

sy trpksa control makan... sbb takut berat susah nak turun.. tp xde lah smpai gastrik.. klu lapar kdg makan coklat sikit, kismis atau kekacang lepas dah makan nasi dan lauk pauk.. hihi

Sy masih bf anak yg first.bgn tido mulu pahit jak..and ofc ..lapar ..perlu byk minum air ni dan makan sikit2 tetapi kerap.. kalau tak.. perut asyik bloating

Normal je sis..Biasa lah dh ade yg kndungan nie akan cpt lapar..Tpi kne mkn berzat dan berkhasiat..Jgn mkn mnis2 n masin sgt..

Btul. Kne mkn on time. Lmbt sikit je mkn rase lapar tu trus nak cari pasal dgn org😁😁

Saya pulak sebelum pregnant, boleh je makan lambt sume, ni bila lapar, terus nk makann. Xleh tahan sis.

Sama lah kita . Makan lambat rasa lain je perut bunyi2 😆 kena kerap makan tapi makan sikit2 je 😆

hm agaknya , sebab lately bila lapar . sampai org yg ade dkt skeliling tu kene jelingan maut 😂