Hi mummy, mohon pencerahan

Nak tanya, normal ke pregnant 5 week still perut tak rasa pape? Cramp kejap2 , alahan pun takde. Cuma penat dan kuat tido je

4 Balas

Normal. Kalau saya perut rasa ada gerak2 masa minggu ke 16/17 macam tu. tapi lain orang lain minggu dia rasa. Ada awal ada cepat. Semua tu. normal je awak. Alhamdulillah takde alahan, penat tau ada alahan ni. 😰 Penat dan kuat tidur tu pun memang dah biasa sangat. Baik awak tidur puas2 masa pregnant ni. Nanti dah bergelar ibu biasanya xcukup tidur tau. 😅😅 Btw, saya ada jual Tasneem Naturel iaitu barangan untuk bayi seperti minyak telon, mandian, balm untuk pelbagai situasi macam susah tidur,selsema atau kembung. sudi2 lah ke shopee/lazada saya Https://linktr.ee/masayutn

3y ago

Ohh yeke awak? Perut pun mmg tak rasa sgt ehh heheheh . Thankyou awak atas penjelasan. In sha allah nanti saya tgok shopee awak

normal..5w tu baru je nak form embrio awak. tendangan baby akan terasa time dekat2 4bulan mcm tu. skrg mmg perut xkan rasa apa2. cramp je lah sikit2, sebab telur tu nk menempal dekat rahim. alahan tu xsama, semua atas org sis.😅 semua xsama. mcm2 jenis pengalaman lah, lain2 depends atas tubuh masing2. just enjoy the journey, and boleh banyakkan membaca utk tahu dgn lebih byk

3y ago

Betul2

normal..sye pun alami benda same..penat 24jam even keja x byk..ade anak sorg.. cramp kejap ade kejap xde

nrmal sis

3y ago

😊😊