Ubat dan susu

Hello mommies nak tanya ni em wajib ka makan ubat2 yg doktor bagi tu mcm asid folik,vitamin b dll sbbnya sy minum susu anmum nurse ada cakap klu minum susu tu dia merangkumi semua ubat2 yg doktor bg so klu makan ubat2 tu dan minum susu anmum akan bertambah dua kali ganda besar baby ya ka?but persoalannya wajib ka nak makan n knp eh

2 Balas

Setahu sy ubat dari kk lagi penting sebenarnya sbb utk tumbesaran baby dlm tu. Kot hb low ke ape kan. Kalau susu tu memang wajib minum pun sebab utk tambah kalsium. Kalau tak minum, biasanya badan akan senang sakit2 cramp2.

penting ubat kk bagi. utk perkembangan janin lagi2 otaknya selain tambah HB si mommy. susu setahu saya kalsium. mmg perlu ambil. tp ubat tu wajib. jgn tak makan.