Minum susu Hamil.

Assalam mommies.. wajib ka minum susu utk mengandung ni? Sy gastric tahap dewa.. klu minum apa2 yg bersusu menjadi2 gastric tu..

1 Balas

cuba ambil supliment shaklee yg kalsium.. sbb ibu² perlu bnyak kalsium. Hal ini kerana bayi dalam kandungan juga memerlukan kalsium. Jika ibu kekurangan kalsium, kemungkinan kalsium dari gusi akan ditarik dan ibu² akan mengalamani sakit gusi.. itu apa yg saya tahu laa.. maaf jika saya salah

2y ago

tq sis.. nnt sy Cuba.. sy ada try ambk mknn yg ada kalsium.. tp mngkn x cukup..kadang2 masa brush gg ada darah jg.