Kursus Bersalin

Hi mommies, nak tanya, mcm mana cara nak daftar kursus bersalin utk dptkan sijil ya so that suami boleh teman dlm LR? Thanks mommies❤️

2 Balas

hai mommy. maksud mommy antenatal workshop ke? saya pernah join online workshop tapi under MommyDaddy&i (fb page). dia akan collaborate dengan hospital swasta kebanyakkannya. cuma klau boleh saya nak tau, mommy plan utk bersalin di hosp mana ye? sebab suami saya tak join antenatal workshop tapi boleh je masuk LR.

2y ago

haah sebab sebelum ni kan pkp. so thru online je. mommy call dulu pihak o&g hospital serdang dan tanyakan tentang kursus peneman bersalin atau antenatal class. setahu saya memang ada certain GH ada buat lamaze class ni kan. saya ada baca sharing daripada ibu lain tadi katanya minggu last before bersalin memang digalakkan untuk ambil kursus tu. mommy cuba dulu ye. semoga semuanya dipermudah ye

kena tanya nurse dkt kk mcm mane..kalau sis plan nak bersalin dkt gov hospital,mmg ade certain GH wajibkan suami masuk kursus antenatal if nak suami teman dlm lr..pape pun nanti tanya nurse kk masa cek up yer..