Kursus peneman wajib ke?

Saya nak tanya, semua hospital ke wajib untuk join kursus peneman baru suami boleh teman dlm LR nanti? Sebab kk di melaka bagitahu mcm tu. pengalaman kawan saya bersalin di pahang beberapa bulan lepas pulak suami boleh masuk teman tanpa pergi kursus tu

9 Balas

hospital melaka wajib suami ada kursus peneman sis .. kalau xde , suami xboleh masuk lr .. mcm saya pjj melaka-sarawak dgn suami , so suami xdan amek kursus tu .. skrg saya dh 36w .. so redho jela suami xdpt temannn

Tengok hospital sis. Kalau hospital tu ada kan kursus tu, maksudnya wajib la tu. Hospital takkan saje2 buat kursus tu kalau tak perlu. Kalau tak attend takleh masuk la kot. Lain hospital tu lain procedure.

Bergantung pd hospital.. tapi setakat ni hospital melaka .. suami dan isteri perlu menghadiri kursus peneman if suami nak teman isteri dalam LR ..

bergantung pd sop hsptl yg awk nk bsalin. klu hsptl tmpt awk bgtau suami perlu pergi kursus klu nk teman dkt LR, mmg kena pergi buat dlu.

Tak. Bergantung pada sop hospital tersebut. So far hospital kat melaka je yang kena hadir kursus peneman.

hospital Serdang tak ada. Mksdnya sesetengah tmpt je la kut sis

hosp batu pahat wajib kursus... suami kene lengkap vaksin..

Depends on hospital. Mmg ada yg wajibkan

Depends on hospital