After ectopic pregnancy, bersalin normal or czer?

Hi mommies! Siapa ada pengalaman pernah kena ectopic? And bila dah pregnant lain & bersalin. Boleh bersalin normal or mmg kena czer je? #ingintahu #advicepls

2 Balas

Saya czer. O&G bgtau sebab kedudukan janin time ectopic sebelum ni di area yg menghalang utk saya normal (tebuk di situ time operation). If normal, rahim boleh pecah. Try refer O&G awak nanti

6mo ago

Kes saya boleh terus tahu selepas operation ectopic sis. Sebab time tu dah tau kedudukan & saiz lubang/luka operation.

sy actopic buang tiub sebelah kanan, lepas setahun hamil bersalin normal..