baby kurang berat

Hi mommies, nak tanya, FM apa yang sesuai utk naikkan berat baby 3 bulan ? Sebab semalam check berat baby naik sikit je. . 3 bulan 3.95kg je .. doc sarankan susu FM yang high calories .. sebelum ni baby minum S26 gold .. okay dan serasi cuma berat naik lambat .. ade tak FM yang sesuai utk naikkan berat badan bby ?

baby kurang berat
21 Balas

anak saya lahir 2kg..doc suruh topup fm..saya try s26 baby susah sendawa dgn x berak..saya bg nan pro..baby hari2 berak, mudah sendawa..last 9/11 hari tu timbang dah 3.7..doc ckp cpt naik berat..ni 7/12 ni nak checkup 2 bulan tgk berapa pulak berat

Sy bg bebelec. Ank sy kurang berat sbb prem. Now dh on par dgn Berat budak yg lahir normal. Itupun mix dgn susu ibu selang seli

bg sy kalau tetap naik tu ok dh sis..tkut tukar2 susu nanti bby sembelit ke..lg susah hati..semoga baby mbesar dgn sihat...

sy pun masih mencari suus yang menaikkan berat badan anak. skrg minum dutch baby, tp berat mcm naik sikit shj.

ank sya lahir 2.6 kg,1 bln timbang 4.5 kg,2 bln timbng 5.5 kg,die serasilh buat msa ni dgn duty baby

ank sy mnum susu lactogen sis..skrg umur 2bln brat dah 5.9kg..blom tmbg 3bln lg,mau pegi kt 7kg😁

Baby saya ambk neo kid snow tu mmg berat badan dia naik , 2bulan dah 6.5kg , membuang pun okey ,

3y ago

Sama la, sy baby lahir 2.7kg..sekarang 1 month baru 3kg..baju pon smua besar je..

S26 tpi kne try and error lah sbb ikut kesesuaian bby

mg dpmudahkan segalanya..aamiin #TAPSupermoms

Ank sy, minum Fm dupro.. Bru 4bln dah 6.1kg