makanan dan susu fm apa yg sesuai utk naikkan berat badan bayi 7 bulan.

hai mommy, makanan & susu fm apa yg cepat utk naikkan berat baby 7 month ye? anak saya berat still 6.7kg, 20/7 ni dah masuk 7 bulan, tp berat masih tak naik2. #firstbaby #pleasehelp

7 Balas

Try enfalac baby. Utk makanan cuba guna beras sumo. Beras tinggi kanji bantu naik berat badan baby, speedmart ada jual beras tu. Packet kecik pun ada. Cuba msk makanan yg campur dgn susu fullcream. Cth ayam buttermilk, banana creamy. Menu semua ada dkt tiktok. InsyaAllah membantu naik berat badan.

Masa anak sy 7month, berat baby 6.3kg macam tu. So paed sy sarankan makan cheese, bg sikit2 dulu. Then kena banyakkan makanan berlemak. Macam masakkan guna santan/fullcream milk, creme cheese, labu, kentang, ubi keledek etc. Alhamdulillah sekarang anak sy naik berat banyak daa

berapa kerap anak mnyusu &berapa oz skali mnum? Baby umur 7 bln da cerdik, kdg kte tukar susu lain, dia x nak mnum nant.. Anak sye 7 bln, mnum dupro.. memg lps 5 bln, berat naik x byk..ble 6 bln naik 300g je

1y ago

pagi 3 ke 4 kali menyusu, anak saya minum susu s-26 berat still tak naik. skrg tukar susu dutch baby. harap naik berat badan 🤲🏻

unsalted butter , olive oil , beras sumo . pelbagaikan masakan

1y ago

yg ni saya dah try, cuma beras sumo je tak lagi, susah cari dekat supermarket beras tu. nanti saya beli beras sumo.

saya guna similac dari newborn lagi . memang naik .

boleh share menu makanan baby? Dan skrg minum susu apa

1y ago

baby minum susu s-26 berat tak berapa nak naik, so saya tukar pergi dutch baby.

mcm mne sis cek berat ? dkt klinik swasta ke ?

1y ago

ya dekat klinik swasta, hantar baby masa dia demam. dr checkup 6 bulan haritu berat still tak jauh beza 😭