bsp

Hi mommies.. Nak tanya, esok sy ada bsp.. Tapi kalau perut dah bunyi2, kena tahan puasa jugak or boleh makan? Supposed last makan kan pukul 10.. But now already 11.40pm..

11 Balas

sabar jela sis.. saya hari ni kna bsp.. td mlm kul 6 dah mkn.. mlm plak lapar.. makan bskut jacob hi fibre 1 bgkus.. pas tu lapar lagi mkan 1keping roti n susu low fat stgh cwn je.. mnum air masak byk2.. even pg ni lapar je.. mkn segigit roti je..

Puasa je sis. kerapkan minum air kosong. tp kalau rasa nk selalu kene cucuk/ appointment makin kerap atau kne pantau kat ward xpayah la puasa. hehe.

Kalau bsp just kena puasa 2 jam b4 masa bsp sis. Kalau mogtt je yg kena start puasa 10pm mlm b4 mnm air gula

5y ago

Sebelum ambil drh yg pertama kena puasa atleast 8-10 jam sis.. yg dua jam tu utk darah kdua hingga keempat.. Fasting / prebreakfast (kena puasa drp mlm), pre lunch (puasa 2 jam slps breakfast), pre dinner (2 jam slps lunch), prebed (2 jam slps dinner)..

Cuba tahan kalau boleh. Sbb kalau mkn jgk boleh affect bacaan nnti.

Kena puasa mkn je. Ais kosg bule je minum. And amalkn sup lobk putih

Num air msk byk..da 2 tdo awal sblom kul10

Boleh minum air kosong untuk kurangkan lapar..

minum air kosong sis..pastu cuba tido awl..

Tak boleh sis, kena puasa. Sabar ya sis.

Last pkl2 pun bleh..minum air kosong je