#Bsp Di Pagi Hari Assalamualaikum nak tanya mcmmna nak elakkn bsp naik lps puasa 10 jam..Ada petua x

Asyik naik je 5.4,5.6, tghri okey pulak.Da try puasa awal last makan pukul 8mlm Pun tetap naik. #pleasehelp

1 Balas

kdg bkn sbb kita makan sgt pn.tp sbb hormon..kalau xmakan dlm jgka mada lama (mcm kes stop makan 8pm)..kadar insulin pn akan tinggi sbb bdn perluksn glukosa utk proses..

12mo ago

sy pn gdm on diet hehe mmg gtu kaedahnya..xpa..sama2 kira berusaha jaga spaya baby x bsar overweight dlm rahim .sbb gdm ni boleh buat bahu baby bsar