Saya dalam dilemma

Hi Mommies, nak tanya. Dh 2 hari saya buat UPT & hasilnya positif 2 line. Tapi bila cek kencing pgi klinik, klinik tu kata negative 😭😭 saya dh berharap sgt dh ni.#firstbaby

Saya dalam dilemma
25 Balas

confirm positif tu sis . sy mula2 pun mcm tu jugak samar2 . sy pergi klinik request nk buat test air kencing ..tp bila sy ckp sy lapan kali buat upt positif , terus doc buat scan . tp tk nmpk lg la sbb masih awl bru 4-5weeks mcm tu .skrg nk msuk 9weeks. sis sme mcm sy tu mse awl2 cek hri tu ,bru 4-5weeks . sis tunggu dlm 3weeks lg insyaallah ..jge kndungan elok2 sis..

2y ago

ada tu sis.. kalau awal² 8week kebawah pegi klinik kesihatan n test line tak terang memang dia suruh balik n kata xpregn...kalau berkemampuan sebelum g klinik krajaan baik pergi swasta dlu..

InshaAllah positive tu. Saya p klinik swasta mereka kata kalau dah buat test sendiri pregnant lah tu. Mereka tak repeat upt test dekat klinik. Lepas tu doktor tanya nak scan sekarang atau tunggu 8 minggu. Saya scan je terus sbb teruja anak first dan nampak kantung. Alhamdulillah..Awak jgn risau, jaga diri baik2, makan makanan berkhasiat dan banyak kan rehat ya.

inshaallah ade tu sis...tp bru lg... dlm 4mgu cmtu... klu scan pun xnmpk lg... tgu 2mgu lg g scan.. sya aritu cmni jgk... dlm 2mgu nk tgu tu,lbh 12kli test...makin terang dh... alhamdulillah skrg dh 4bulan

Confirm pregnant cuma awal lagi nk scan.. sy dulu mcm ni la pegi KK check air kencing, scan dia boleh kata x pregnant.. padahal sy pregnant.. pegi klinik swasta esok nya confirm pregnant

boleh request buat blood test beta hcg.. tuu lg tepat confirm bkn fake hope..siap boleh taw berapa weeks ikot kiraan hcg tuu.. harga dlm RM70 gitu klu klinik swasta laa

InsyaAllah positif sis..sabar n cuba upt lg beberapa miggu...lw bru sgt x brp jelas.. lw bru sgt scan di ats x nmpk..di bwh bru blh nmpk..jgn stress..🤗

insyaAllah positif dah tu sis.. nnti lg 2 minggu gi check kt klinik lagi.. sekarang ni jaga kesihatan.. jgn buat keja berat.. folic asid jgn tinggal..

InsyaAllah positif tu.. xpe nanti bbrapa minggu cek lg .. sy da tahu positif cek smpai 4 kli upt, 12week baru ke klnik trus nampk sikenit..

saya pun macam ni tadi check di klinik negatif. nak nangis rasa 🥺 check sendiri ada 2 line tapi kabur. boleh mommies tengokkan upt saya ni?

2y ago

اِ نْ شَآ ءَ اللّهُ nnt next 2 weeks, cuba sis check lg sekali

jangan risau sis.. positif hamil tu. ada tak Doktor buat TVS (scan dari bawah) ? tkpun nanti tunggu 8 week..