Baby suka hisap jari

Mommies! Nak tanya, baby saya 3 bulan dah tapi dia suka hisap jari. Kalau boleh semua jari nak masukkan dalam mulut. Lepastu air liur meleleh leleh. Satu lagi, dia suka kunyah pacifier, bila dia dah hisap lama lama saya perasan dia mcm kunyah kunyah. Kalau saya bagi dia pegang rattle toys ke cloth book ke, mesti nak masukkan dalam mulut. Dia mcm gatal gusi tau. Kena bagi teether ke? Atau normal baby umur 3 bulan buat mcm tu?

11 Balas

normal sis dia tgh nk explore jari tgn kaki tu.. kalo org tua nnt dia kata nak adik kalo isap jari kaki, pdhl dia bru kenal jari2 dia 😁