Baby 3bulan suka hisap jari

Hi mommys nak tanya macam mana nak pulihkan jari melecet kat baby , atau ada cream untuk baby yg sesuai. Sekarang baby saya suka sangat hisap jari dia sampai melecet , even daa menyusu atau dia bosan dia suka hisap ibu jari dia. #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

3 Balas

saya dulu baby suka hisap kain. jari pun dia suka hisap. pastu saya perasan dia nak menghisap baru senang tidur. try bagi puting mula mula pastu dia tak nak. pastu lama lama saya try beli puting full silicone yang penyek sikit tu. dia hisap!! pastu hidup kami sekarang lebih bahagia. baby bahagia menghisap, saya mudah tenangkan/tidurkan dia ☺️

1y ago

Kena cari puting yang dia suka tu. Saya try dari brand paling mahal sampai puting viral tu la. Yang viral jugak baby nak. Budak bertuah betul 🤣

cuba pakaikan sarung tangan kt die , atau mungkin blh ganti dengan puting. sis x bg puting ke? hai mummy 🤗 jangan lupa daftar dan dapatkan sample pampers jenama merries ni, kualiti die paling best diantara jenama yang lain 😍 dapatkan disini🤩 https://www.merriesfamily.com.my/r/RYXDB5 #sampelpampers #samplepercuma

atau sis boleh bg mainan yg mcm2 bentuk tu tp jenis kain atau yg lembut2, yg boleh goyang2 tu.

1y ago

Ada tapi dia lagi sukakan jari dia , pening ibunya 😂