Gdm on insulin ..

Hi mommies, nak tanya ada tak sini mommies yg gdm on insulin ? pagi2 tu bacaan gula ok ke ? sy msih gdm on diet tpi dr hari tu suggest insulin sbb bacaan gula sy pagi range 5.4 atau 5.5 .. bacaan pagi tu je yg tak cantik

1 Balas

Saya gdm on diet pagi2 result 4 lebih je or kadang 3.9 tak pernah lebih 4.3. 5 lebih tu result saya kalau lepas makan. Kalau doctor suggest rasa sis kena consider sbb kalau dah diet control pun gula sis masih tak terkawal boleh affect baby dlm perut yg boleh sebabkan kematian. Bukan nk takutkan tp ini fact. Rasanya sis dah kena berjaga bab makan tu. Saya monthly check up di hosp pakar private & ada O&G khas yg pantau sepanjang pregnant, tu antara explanation dia. Alhamdulillah gdm on diet je sampai bersalin & lepas bersalin dah takda diabetes