Prolonged jaundice

Hi mommies. Nak tanya ada tak ibu2 yang bayi prolonged jaundice Dan keputusan urine Dan darahnya tak cantik? Anak saya doc call kata urine ada kuman. Ada tak ibu2 berpengalaman kena mcm anak saya?

1 Balas

i dah igt2 lupa dah. sama ada anak i tu ada kuman dalam urine jugak ke tak. skg anak i dah darjah 5 dah yg tu. if im not mistaken, rasa mcm ada. tp doktor suggest suh sunatkan masa baby. sebab doktor kata air kencing yg ada kuman tu, kuman boleh masuk balik melalui pundi kencing dan ke buah pinggang. kan bila baby kencing dalam pampes, kita bukannya tukar terus pampes kan. hhaa masa tu lah kuman2 berkumpul dan boleh masuk melalui pundi kencing. jadi nti buah pinggang akan ada masalah. doktor kata sunat ni adalah cara untuk elakkan kuman masuk balik. itulah bagusnya sunat. sebab tulah i agreed dengan doktor yg rekomen suh sunatkan masa baby. then anak2 i yg lain semua i sunatkan masa baby. umur sehari i sunatkan. btw, anak i boys yg i sunatkan semua tu alhamdulillah anak i sihat pastu. masa tu i kat kpjdmnsara. so kos sunat boy dalam rm1k