Berat badan naik

Hi mommies! Nak tanya ada sesiapa mengalami mslh mcm sy. Baru 5 bulan tp berat badan naik almost 7kilo and next appt dah kene minum air gula. Mommies boleh share tak cara nak control berat?

9 Balas

Saya pun kena minum haritu. Alhamdullilah normal sis. Lepas je dari tu, alahan dah baik. Terus naik 4 Kilo. 🤣 next app xtau laaa berapa pulak. Semoga dipermudahkan sis minum air gula. Tips minum seteguk sekali gus perlahan lahan. Lepas pada tu cuba duduk diam je sampai 2jam. Tidur pun tidur la kat kerusi kk tu. Hehehe. Tp lepas pada 2 jam tu settle ambik darah Saya terus muntah. Errrrr 😂

Sy lak terbalik turun 7Kg 😅 Sbb sy ada GDM so kena diet 😵‍💫 Tup2 berat bdn turun Klu xpreggy bahagia rasa eh turun berat bdn gini Tp preggy risau eh Tp Alhamdulilah dh check scan bby semua dlm keadaan sihat 😊

saya pun dah 5 bulan . check up KK setiap 2 minggu , tiba2 naik 7kg 😂 terus nurse suruh minum air gula tapi alhamdulillah tak sangkut gdm . tapi kena jaga berat jugak takut naik lagi kena minum air gula sekali lagi pulak

sy control dgn cara mkn.. sy mkn sdikit tp kerap.. tak buat double portion.. just mkn portion mcm biasa..mkn portion suku, suku, separuh.. then kalau lapar, kunyah² kekacang, atau mkn buah²..

saya pun naik 4 kilo dlm tiga minggu and now 5 bulan , bulan tujuh ni nak kena minum air gula balik , tapi takpe asalkan takde tanda tanda gula tinggi or kencing manis kira okey lah tu 😂

Saya 5 bulan juga so far dah naik 4kg sjak preggy tu. ni pun dah risau dah. Sbab prnah sebulan naik 1.5kg nurse tegur padahal ok je tu kalau ikut dlam buku sbab saya bmi normal🤣

Control position makanan . Air manis boleh skip dah lagi2 awak nak minum air gula kan . So takut sangkut . Minum air putih banyak2 .

sama lah dh naik 7 kilo.. 24w nnt kne repeat mgtt hahahah.. ttop telinge jela dgr nurse bebel

Makan suku2 separuh sis. Bhya utk baby tu lgipun takut beranak nnti ada complication