Bila boleh buka buku di KK?

Hi mommies. Nak bukak buku di KK kena confirmkan dulu scan da nampak janin & degupan jantung ke? Kalau kita pergi swasta scan baru nampak kantung 6w boleh da ke call KK book appoinment?

6 Balas

try call KK berdekatan dgn tempat tinggal.. nnti nurse akan soal ade prob ke apa dgn kandungan .. then dia bg tarikh utk buka buku.. mcm sy, week 10 baru buka sbb tiada prob dgn kandungan ..

2y ago

sy minggu depan dah 11 minggu..harituh masa 10 minggu dah scan, janin jantung baby semua ok..lpstuh nurse just ckp 13/9 dtg buat buku, bwk salinan ic suami isteri dgn salinan sijil nikah.. tuh je..

Pergi je kk cakap nak buka buku. Bawak skali upt test dgn scan tu. Nanti nurse check n dia kasi tarikh untuk dtg balik kk buka buku. Sy haritu mcm ni.

Prosuder KK tempat saya buat appt around 11w@12w guna apps qmed.asia.. bawak yang kita dah scan dan bawak buku pink jika bukan anak pertama.

call kk berdekatan . kalau mcm sy .. sy scan dkt swasta dulu bg nmpk heartbeat dgn janin baru sy call kk untuk bukak buku pink .

2y ago

atas badan org jgk . kalau sy 8w scan dh nmpak heartbeat . kalau nk puas hati scan 8w ke atas

Tak salah sy dulu kalau dh nk masuk 3 bulan bukak buku dh.. tak sure la salah ke tidak informasi ni

sy minggu depan 11w baru buka buku..harituh scan dah nmpk jantung dgn janin..