Buku pink

Tadi pergi scan kt klinik swasta sbb nak dftar buku pink da nmpak kantung tp kndung masih 3minggu bole ke buka buku pink di kk?

30 Balas

Selasa lepas saya rasa panas badan after raya , and decide nak pergi klinik desa buat checkup ,nurse cek upt positif and dia buat kat saya buku pink . Esok nya dia tranfer suruh pergi kk , dah sampai sana . Saya kena marah ,why? Saya mana nak tahu sebab 1st dia kata awal sangat buat buku em .saya baru 5week 5Day

Mcm awal lg 3w..period pun belum delay.. Kna tanya kk jugak kdg x sma.. Ada boleh bukk awal ada x. Kalo sblm nie ada mslh mungkin bg bukk awal. Tp sblm 12w kna bukk buku... Yg penting mkn asid folid je dulu.

Sy dulu 5 minggu esok nye teros buat.. Sebab sblom to pegi swasta scan.. Nampak. Kantung. Dan bby mmg kecik.. So doktor to print out benda yg scan to.. Esokknye tros g kk.. Dy buat buku pink

masih awal lg sis... biasa klinik suruh buat 9w ke atas,sbb 3week kndungn masih xberapa kuat lg..better pg 9w ke atas, tkt nnti kne repeat lg..xpon call klinik, untuk buat appoinmnt..hehe

Ikut kk jugak..kat tempat saya seawal 8 minggu tu pun kalau ada sejarah masalah kesihatan..cam saya baru ni buat awal sbb jarak bersalin 6 tahun..n umur lebih 35 tahun

ikot kk juga .. ada yg terima, ada yg tak .. tmpt sy kalau awal² mmg tak terima .. dia cakap akan dtg tak tahu mcm mana .. erm, mcm mndoakan yg buruk pulak 😔😔😔

4y ago

ckp la awal lg kalau nak buat .. nie jwpn tak best lgsg .. 😅😅😅

3 minggu awal jgk tu..saya buat buku pink time 4 minggu pun nurse bising sbb awal..last² saya ckp doc hospital suruh buat utk follow-up cyst, baru senyap..

Saya pegi buat buku pink masa kandungan 2 bulan , sebelum tu pegi klinik swasta n doktor tu kate da boleh pegi buat , bila saya ke KK nurse pun terus buat

Usia kandungan sy 7 minggu tp blm bt buku pink lg, sy call klinik ibu ank.. Diaorg suruh dtg 22hb ni lps tu bwk gmbar scan.. Tp sy x scan lg.

Kalau dah scan dekat klinik boleh pegi kk tunjuk gambar scan & buka buku pink. Tempat saya kalau lambat buka nurse bising.