Mohon Doakan Sy.. Bersalin Induce

Hi mommies, mohon doakan sy.. Sy dh warded dr isnin.. 4kali ubat xjalan.. 1 foley balloon bru buka 3cm.. Now doktor proceed next stage utk maksimumkan bukaan supaya sy blh bersalin.. Tuhan je yg tahu peritnya.. Mohon mommies bantu saya.. Doakan sya moga dipermudahkan urusan bersalin anak pertama sy.. Jasa baik mommies hanya tuhan je yg balas.. Terima kasih ?

49 Balas

Sy pon bru slmt mlahirkan ank melalui induce sbb overdue.. hari ptama msok wad mle2 doc plan nk wt induce msok ubat tu.. tp keesokannya doc tkr plan induce belon sbb dah bkk 1cm n ade skit contraction.. induce pkul 6.30pagi, pkul 12.30 mlm bru bkk 4cm.. pkul 7pg keesokannya msih 4cm,, hampir kne ceaser sbb bukaan lmbat.. start kul 7 tu sy curi2 meneran ble dtg contraction (tips dr ibu) ibu kata ble prot mngeras tu bby tgh cri jln nk kluar.. pkul 10pg doc dtg cek dah bukaan penoh,, dan pkul 10.25pgi lahirlah putra llaki sy

Smga d pmudahkn ya...Aamiin..moga tetap kuat n tabah...bykkn doa n zikir...minta ampun pd suami n org2 skliling jg...mnatau ada yg tguris hati atau terasa hati ...wallahualam...kdg kita x sedar buat hati org terasa...bykkn doa ya sis...doakn sya jg...sya pun tgl mnggu hri lg..

Mcm kes Sy tempoh hari... Tp Sy dipaksa bsalin awl... Masuk ubat langsung tak jln... Masuk balloon pun tak buka... Last masuk blk ubat... Ada buka an tp lambat... Last2 emergency scissors jg 💃💃

4y ago

Tulah.. Xde rezeki normal.. Dhla first baby plak.. Dh kne merancang utk nex baby utk tempoh lama... Risau next baby pun xde progression mcmni... Trauma dah czer..

Bacalah Laa Ilaha Illa Anta Subhanaka Inni Kuntu Minadzholimin..baring kekiri sis..inshaAllah moga dipermudahkan dan dilancarkan waktu bersalin nnte.

Robbi Yassir wala tu'assir robbi tammim bi Khair.. Ya Allah permudahkanlah jangan dipersulit Al Allah sempurnakan dengan kebaikan... Aamiin..

Sis nak tnya masa masuk kan foley baloon tu sakit x... Sbb nnti induce sy nk cuba kaedah foley baloon... Sbb untuk induce ubat and drip xjalan

4y ago

Foley bg sy mse doc msukkan tu xsakit.. Tp bila dah mengembang..time tu bru sy rasa sakit contraction..

Sy pn induce .2 x msuk ubt x jln .last2 czer😞smuga awk blh brsalin normAl..time sakit jgn kemut..mnyerah je biar jln cpt buka

Semoga d permudahkn sis...sy pun induce jga..😅 sama² kita bdoa dan bjuang hihihi...arini admit hospital🤗

Allahu, saya doakan sis semoga dipermudahkan urusan bersalin ni. Moga selamat semuanya. Allahumma Aamiin 🤲🏻💕

4y ago

Alhamdulillah dh bsalin.. Admit czer

Sya dulu diinduce terus Masuk tiub balloon..malam terus beranak..awak banyakkan berjalan ..semoga dipermudahkan..

4y ago

Ya ka..sya dulu nurse buka balloon sebab dah 7cm