Tips naikkan berat anak

Hi mommies, mcm mana nak naikkan berat badan anak ye?? Anak saya 6 1/2 bulan & berat dia 6.5kg je. Betul2 kat borderline. 2 minggu lagi kena follow up dgn nitritionist. Risau berat anak naik sikit je. Dia makan sikit tapi kuat menyusu. Hmm saya pulak jenis cepat risau bila berat & bmi anak tak cantik. Belum cerita nnti kena banding2kan dgn makcik bawang time raya ni. Haihh overthinking laa.

1 Balas

Selain pemakanan, Pastikan waktu tidur anak cukup. Bawa anak jalan2 kena cahaya matahari pagi utk dapatkan Vitamin D. Kerap bermain dgn anak bg dia aktif ceria dn baik utk otot