really craving for sushi..

Only the uncooked meat/fish pregnant women cannot eat kan.. Nak sangat makan sushi.. ?

12 Balas

I pun nak sgt makan sushi awal2 haritu so my husband bawak sushi zanmai and I ate the ones with cooked salmon on top. Allahu sedapnya. 😂 Tapi lepas tu sakit perut sikit sbb dia ada yg mcm tak fully cooked kot. Just jgn mkn yg totally raw je.

Saya baru makan sushi semalam. Tapi saya makan yg cooked atau vege. Mcm cth dkt sushi zanmai, saya makan salada roll. Sebab husband saya tak bagi makan raw fish dgn fish roe.

OMG.. Same here.. Craving sgt2.. Nampak gaya boleh makan lepas beranak lar ni😭 don't want to take any risks..

Tenkiu semua yg dah reply.. Dah beli sushi aritu.. Tp makan dua ketul je.. Skrg dah xingat dah sushi 😄😄

Seriesly tak boleh makan sushi? 😅 Saya pregnnt 6week .baru makan sushi 3 hari lepass. 😥😥

5y ago

Sushi yg masak tu yg mana satu? Ada campur vinegar x?

Takpe, Nanti when dah deliver baby - boleh makan sushi banyak banyak. Sabar k!

A ah uncooked/raw tak boleh. Sushi boleh makan tapi yg memang betul betul dah masak

5y ago

Go beliiiii 😘

Haha sammmmaaa.. to sushi yg jGung tu je.. yg lain2 xlalu

Then the sushi nasi, cooked with vinegar ke?

yup..mkn sushi yg dimasak