darah apa??

Hi mommies.. maaf, mgkin gmbr ni agak kotor tapi sy cuma nak tau ini darah biasa atau darah keguguran??

darah apa??
23 Balas

Sy pernah keluar mcm ni. Masa tu sy tak check upt pun. 1st day rasa mcm period. 2nd day pun sama. Dua2 mmg heavy flow penuh pad 4-5 kali tukar. 3rd day, senggugut kuat sampai berpeluh2. Bergolek2. Sy tak pernah senggugut mcm tu. Dlm hari yg sama, sy g toilet, terjatuh seketul mcm ni dlm toilet bowl masa kencing. Terus lega tak sakit senggugut dah. Sy kutip tunjuk kat mak sy. Pastu terdetik check upt, 1 line je. Sy gi klinik, doc scan mmg takde apa2. Tak pregnant and yg jatuh tu dikira mcm ketulan darah biasa je. Doc cakap kalau pregnant pun, baru sangat2 lg. Sbb HCG pun xleh detect lg.

5y ago

Saya rsa sis ni bukan keguguran. Sbb sya pernah keguguran. Mmg keluar ketul darah cmni, tapi akan ada kantung skali sis kalau btol sis preggy

Pegi klinik sis. Sy pon dah 3 kali keluar darah beku mcm ni, tp darah tu mcm darah beku yang keluar ketika haid tu. Dah pegi check doktor, dah masuk speculum dan scan, alhamdulillah baby okey dan aktif. Better kalo jadi macam ni, pegi terus ke kecemasan hospital. Doktor lagi tahu jenis jenis darah yang keluar ni.

4y ago

masa sis tu kandungan brpa bulan ye sis

Dh lmbat period brapa hri? Sbb sy penah baca n tya.. kalau nk priod Pon upt boleh jdi 2line sbb proses penempelan .. mkin lama mkin pudr n akan priod klau xmnjdi Tapi seeloknya ke klinik utk pengesahan

5y ago

Kalau cicle normal mybe dh prgnnt.. baik trus refer dktr..mcm sy cicle period 45hri.. Jdi Masa lewat 2-3 hri bg sy normal.. sbb pnh lewt 2mgu.. tpi bila RSa bdan dh pelik smcm scn trus 2m+

G hospital or klinik yg berdekatan tunjuk gamba ni.. hanya Dr yg tahu sis.. setiap org lain2 pengalaman.. Better pegi cepat ye klau melibatkan bleeding ke trus refer Dr..

Sis ada test upt & +ve tak...klau hamil pergi klinik yea..kalau belum test bleh jadi darah period...tp apa2 pun kena pantau..

5y ago

Even samar samar, awak memang mengandung. Pergi hospital ye.

g hosp sis. jangan tunggu. benda2 mcm ni kalau nak tunggu jawapan kat socmed tak jalan. tunjuk pic ni ke doc. okay! tc

Tah tahu la. Mengandung mengandung ni klo kelua ape ape darah sikit ke byk ke pergi hospital secepat mungkin

mcm bukan keguguran ni ... mmg period darah beku.. tp upt double line kn,. so mmg miscarriage la...

Tak pernah alami benda macam ni 😢 better pegi hospital terus. Mnatau ada masalah lain

mcm darah keguguran je sis .. tp sebaiknya sis pegi je hospital .. bru tawu dgn jelas ..