Adakah ini ketulan darah haid biasa?

Hi mommies semua. Maaf sebelumnya sebab gambar kotor. Tolong jangan buka kalau momy jenis tak tahan tengok gambar kotor🙏 Nak tanya ketulan darah dalam gambar tu normal tak ya? Siapa tahu. Texture dia mcm isi ikan tu. Sy period bulan lepas 1-5hb. Bulan ni pula dah start 3 hari lepas tapi spotting je. Baru hari ni ade heavy sikit darah tu. #pleasehelp #ingintahu #ttcalmost2years

Adakah ini ketulan darah haid biasa?
22 Balas

saya period selalu lagi teruk ketul dr ni,ketul2 mcm hati ayam tp tak sebesar hati ayam la,3 hari pertama dan sakit senggugut kadang2 tak boleh tahan kena mkn panadol baru lega sikit,saya ada masalah hormon sbb tu darah berketul2,sis blh g hosp check,tp sy nak suggest try minum teh daun senna,minum 3 kali seminggu,atau seminggu sekali,stop bila period,sangat2 mmbantu lancarkn period

dulu sy pun mcm ni lepas pda gugur. tpi doc ckp normal, puase 2021 bulan 4 sy periode smpai 28hari, sy g klinik mintak ubat stop darah 3hri darah dh stop.. lepas pda tu periode sy jdi 2bulan skli.. sy cuba g farmasi beli ubat perancang untk stabil kan blik kitaran haid sy.tak smpai sminggu sy mkn periode sy stabil mcm biase 7 hari je tak lebih.

Lepas baca komen semua. Baru tahu tu apa dan bila waktu terjadinya pepejal macam tu. Waktu saya remaja dulu selalu period tiap bulan mesti ada ketulan gini, selalu juga risau n segan nak refer dokter. lepas dah kahwin n bersalin baru period cecair saja dah tiada ketulan camni. . Terima kasih sis share pengalaman dan pndangan 😊

saya pernah jadi mcmni sebulan - dua bulan selepas kawin, bila pegi check (mulut itik) di klinik swasta, doc cakap darah ketulan mcmni sebab pangkal rahim ada luka, jadinya darah terkumpul situ & keluar jadi ketulan mcmtu. takperlu risau and normal katanya.

lebih baik...gmbr pad ni.. ditunjukkn pada doctor.. sbb doc je yg prefer nk gmbar klu bnda² kotor ni.. like najis or darah.. maaf ye.. nmpak agak xsopan tunjuk kt sni.. xsemua org boleh tngok.. snsitif . sbb bnda kotor . harap jngn marah ye .

2y ago

Sebab 2 die gune Nsfw picture, kan dah d kaburkn.. Apps ni untuk kite same2 share ape saje pengalaman semase mengandung n sis ni pun dh pesan awal2 klau jenis penggeli jngan klik gambar 2.. So harap boleh bnyak belajar lg ye ciri2 & kmudahan y ade pd apps ni..

kalau keguguran, dia akan keluar kantung yg bila kita tembak dekat air pun dia tak bercerai berai. kalau mcmni just gumpalan darah kotor yg lama tk kluar. tembak dkt air bercerai dia ni. cuma jelly jelly mcmtu je

Tu 'telur kita yg xdisenyawakan' sya pon selalu keluar mcm tu waktu period. Doc cakap kantung ovum . dia akan keluar waktu hari ke 4 5 period cmtu . jgn risau ye sis . normal .

normal je darah² yg lama tu dia keluar .. sy pun kalau priod keluar ketul² lagi besar dari ni sis .. elok dia keluar habis senang nk pregnant kalau dh cuci abis dlm rahim ..

Saya lagi teruk dari ni kalau period sis . Best saya rasa keluar camni sbb darah kotor lama2 tu keluar kita taksakit kepala sbb darah kotor keluar hee ... 😬

normal tu sis . sebelum ni saya selalu period keluar ketul mcm hati ayam (kecil dri hati ayam) . kdg2 rasa sakit , kdg tak rasa sakit