Rambut Gugur

Hi mommies.. Lepas Bersalin semakin banyak rambut gugur.. Dah guna sunsilk, pantene same je.. Boleh suggest shampoo yg baik ??‍♀️

12 Balas

Baby sy da masuk 5 bulan baru rambut start gugur.. orang kata sebab baby start menyembur main air liur sebab tu rambut maknya gugur.. tapi sebab hormon kot.. sebelum ni pakai safi shayla memang ok tak gugur 🤔

5y ago

Anak dah masuk 4 bulan..sejal delivery habis rambut gugur bnyk pulak tu.. Rasanya potong rambut pendek OK sikit.. Bagi treatment sikit kat saloon

Saya pn sama sis. Gugur je rmbut. Nsib rmbut tebal. Tp takot jgk kalau botak. Haishh. Dh cuba dh cara traditional n moden. Smua tk jalan. Supplement pn dh makan. Sis dh tahap redho dh. Huhuhu

5y ago

Takde solution utk problem ni lar yeh

xd ubat sis . tu hormon sis . mmg akn brlaku pd semua mommy2 lps brsalin . kdg ank da 1thn pon blom tntu rmbt tu xgugur lg . biase da 2thn bru btol2 rmbut tu da xgugur .

5y ago

ye sis . tu la sebaik2 ny buat mse rmbt gugur2 ni

Tu nama dia post partum hairloss.. ad org ank 6bulan da ok. Ad org 1tahun lebih gtu bru ok.. lain org lain masa recovery dia.. 😊

5y ago

😕😕😕

Mama sy guna shampoo lespettua..mmang bagus tu ibu berpantang. Boleh add fb penjualnya ochiee re.. 01131493846 tu nmbernya sis..

Sy guna wowo pure ginger dlm 3bulan anak rambut mmg tumbuh guna lepas besalin juga..beli dr shopee😉

Try pakai hair tonic. Rasanya banyak jual kat farmasi/kedai ubat/kedai yg jual barang2 utk rambut

5y ago

OK sure.. I search for it

Sama sis.masyaallah gugur x leh bwak bincang..mkn pil prncang plak lg mnjdi,stop pil kurang dh gugur

5y ago

Wohoo.. Nasib I tak ambil pil apa2 lagi

Minum protein. Dan pakai shampoo santinique dari amway. InsyaAllah ok 💯

5y ago

Ohwww.. OK Noted dear

cuba sis try syampoo yg ni... tapi rasa nye normal pas besalin rambut gugur

5y ago

insha allah... mcm saya lepas cuci tahun lps rambut gugur teruk jgk... stress tengok potong pendek terus rambut baru ok sket