Tips turunkan paras gula

Hi Mommies! Kandungan saya dah nak masuk 16W. Boleh tak mommies sini kongsi tips bagaimana kurangkan atau jaga bacaan gula ketika pregnancy? Btw first pregnancy here :)

1 Balas

Banyakkan minum air putih. Jangan makan manis. Kurangkan makan nasi tp banyakkan sayur dan protein. Tapi kalau dh d takdirkan sangkut gdm time pregnant, mmg tak dpt elak. Ni semua hormon time pregnant. Nnti lepas beranak akan hilang.