Nak bersama dengan suami

hi mommies. kandungan saya baru 5weeks saya nk bersama dengan suami saya. sampai terbawa bawa mmpi bersama dgn suami. suami saya ckp tak bahaya ke untuk kndungan. dia tak berani tapi saya pula nak😞 seeloknya boleh bersama weeks ke berapa ya

31 Balas

sy tiapkali mgndung xde mslh bersama wlpun di awl khamilan..tp bila da nk dkt2 due nii ,xrasa diri ni lawaa da..rse mcm kurng kyakinan nk brsma.hahaha pdhl suami xpnah ckp apa pun.diri sndri yg down

Sy awal2 dlu ada bersama tp tak kerap sbb perasaan mcm kureng 😅 Kalau lps bersama takde any problem mcm spotting/bleeding atau sakit perut should be ok sis. Cuma jgn ganas2 slow2 je. 😊

Sy tau sy pregnant since 5weeks. Minggu sebelum tu mmg every weeks bersama. Cuba puan bersama tapi jgn terlampau lasak. Jika ada spotting segera jumpa doktor. Jika tkde apa2 tkde masalah

saya 9 weeks baru bersama, dan tak kerap. suami pon takut2, walaupun dah masuk 15 weeks. Apa-apa kena slow2 ja... 😅 tiap kali nak bersama dia tnya boleh ke? sakit perut kang 😅

jumpa doc. doc akan tgk sac, rahim mcm mana. kalau kuat, blh je bersama. slow2 je. cri position yg tk deep penetrate. elakkan cum dlm sbb air mani tu ada effect juga kt bayi

Paling bagus saya rasa cuba lepas trimester pertama. Tapi kalau nak cuba jugak sekarang, kena berhati hati sikit. Cepat2 jumpa doktor kalau ada sebarang pendarahan.

Sy first trimester bersama je dgn suami sis tp slow and steady je and tak kerap sgt, kalau ada pendarahan or sakit better elakkan dulu 🥹

sya mula tame tau sya pregnant suami nak bersama sya cakap masih baru jgn dulu kalau bulan dah besar ok lah tapi jgn kasar sanggat ok je

Risiko keguguran sgt tinggi di awal kehamilan. Elakkan bsama dulu, bila kndungan dh stabil..baru pertimbangkan.

2y ago

ya BTL..dlu Saya pregnant, trimester kedua baru la berani.nasib husband pun memahami.bkn apa,sbb sblm ne pernah keguguran.trauma xtau sbb apa.skg da bersalin pun anak kedua.

boleh je cuma jgn ganas2. just slow2 skdar nak lepas nafsu, bak kata bg rasa. kalau rahim lemah, better jangan la. tnggu 9weeks ke atas