Minggu berapa boleh bersama dgn suami

Hi mommies, nak tanya, weeks berapa selalu nya dh blh bersama dgn suami??

5 Balas

Kalau takda risiko, boleh je bersama suami bila2 sis..ikut keselesaan.. First pregnancy saya takda masalah..rahim Masih kuat.. Tapi utk second pregnancy, Saya pernah keguguran masa 6w preggy. Sehari selepas bersama suami..Rahim tak kuat.. Kali ni my third pregnancy, doc pesan kalau boleh jaga kandungan hingga 16 weeks & makan ubat kuatkan rahim ikut saranan doc. Lepas dari tempoh tu baru saya bersama suami. Alhamdulillah semua baik2 je. Semua tu terpulang pada diri kita sis. Kalau bersedia, boleh teruskan. Kalau tak ready lagi, bincang baik2 dengan suami. Yang penting mommy kena always positive sepanjang pregnancy.

Masa first pregnancy sy bersama je mc biasa cuma kalau buang dalam rasa sakit sikit. Preg ke 4 ni kalau boleh second trimester baru bersama sebab sy baru lepas keguguran masa 3rd pregnancy. So just to be safe je sy elakkan aktiviti2 berat.

Kami bersama macam biasa. Saya tak pernah tau pasal tak boleh bersama, orang dok pesan masa 44 hari berpantang selepas melahirkan je.

Saya start masa kandungan 5bulan. Tu pon seminggu sekali je. Risau juga. Dah lar TTC 14tahun. So memang takut2.

Bila2 ja boleh sis tak mengganggu pon Ikut keselesaan sis

4w ago

Boleh sangat sis Baby dah kuat tuu