Terlambat ke saya ?

Hi mommies ... kandungan 7months baru dapat telan obimin .. ada orang ckp kalau lambat makan vitamin, anak cacat 😭😭😭😭

16 Balas

Vitamin tak makan bukan penentu anak cacat atau tak, kerana vitamin hanya membantu sahaja utk perlindungan anak dalam kandungan. Kita boleh melindungi anak dengan memakan buah buahan seperti buah jambu, oren, kerana ada vitamin c, makan buah kurma dengan kerap kerana ada vitamin b, vitamin b untuk elak bone spinal. Minum susu untuk perkembangan tulang kuat si anak. Selagi kita jaga makan minum, tidak ambil alkohol, tidak merokok, tak makan gula dan garam berlebihan, tak ambil kaffien, إنْ شاء الله, anak dalam kandungan sihat. Amalkan makan kurma, minyak zaitun, minum jus delima, sayuran hijau..