pregnnt 12week, kalau makan folid acid sahaja xpe ke? maltofer, zincofer, obimin semua vitamin tak boleh telan 🥴

4 Balas

sis try iberet. sy pun dpt zincofer. 4hari makan, 4hari jgk asyik muntah. kakak sy yg baru lps bersalin bagi sy iberet baru sy xmuntah.

saya pon xleh telan.. tpi saya cuba telan.. msa mkn ubt tmbh drh.. sya ttp hdung mkn sbjik2 ... lps pda tu dh telan ok dh

seeloknye makan sis.. sbb baby semakin mmbsr and perlukan vitamin² lain utk tampung tumbesaran dia..

Baik paksa diri mkn. Sbb obimin tu mcm multivitamin with acid folic together. Acid folic je x ckup sgt.