BERSALIN DI GOVERNMENT

Hi mommies, kalau bersalin di government bole ke nk request doc perempuan and tak nk doc pelatih ?

14 Balas

haritu bersalin dpt doc pompuan. lastlast doc pakar laki jugak masuk sekali tolong 😂 bagi saya doc pompuan haritu buad saya tension nak meneran sebab dia mcm nak marah saya. donno la kalau dia period ke apa 😂 bila doc laki tu dtg elok je. nak meneran pun rasa bersemangat sebab dia bagi semangat bukan marah ii mcm doc pompuan tu🤣 tapi lepas baby keluar doc pompuan tu yg jahitkan, dia jahit cantik dan kemas jea takde jarak ii, sampai misi kk puji doc yg jahit tu . dia kata wah cantiknya jahitan awak, selalu org lain seminggu pun jahit dah terbukak balik. awak punya jahit kemas je , alhamdulillah rezeki jugak tu 🥰 papepun mekasih kat doc tu, kalau jumpa dia nak bagi cekelat hacks satu 🤣

Teringat tahun 2019 sy bsalin pelatih yg sambut😑 doc buat opration dekat bilik sbelah. Kelam kbut pelatih tu smpai glove dia sy yg pakai kn dlm keadaan kpala dh tkluar, sakit contraction lagi. Suami pulak klm kbut tolong bukak kn getah ctg. Dlm msa yg sma LR tengah blackout. Selak langsir tingkap nak bg nmpk. Huh dugaan.. Nsib smua nya slamat

skrg musim covid tak payah la pilih2 nak doktor pompuan ke laki ke. sama je. doktor makin kurang. dh gov tu terima je la mana2. asalkan kau bersalin nanti kau dgn anak kau selamat tu je. aku sebulan lebih yg lepas beranak nurse yg sambut bukan doktor sbb doktor bz. kepala anak lak dh nak keluar. so teran je. dorg takde prepare apa2 pon

pnh mintak . tp tak dpt doc . dpt bidan terlatih kihkih😂 tp tetap kene seluk² dgn doc laki sblm bersalin . redha jela sbb dah sakit nau ... lps bersalin cek luka jahitn semua cantik ke tak pun doc laki . sbb kasar sikit, sy debik² doc tu😂 terbeliak mata nurse tgk sy debik doc time tu

sekarang tak boleh nak request .. perempuan ke lelaki ... ada je lelaki dia tahu batas aurat time check jalan tak tengok pun .. dia tutup pakai kain .. pengalaman Sye laa .. kalau dah terdesak nak tak nak kena laa ..

hospital Fpp sekrg pn kekuragn doc wanita..selebihnyer doc lelaki..tapi jgn risau diorg tetap jga batas..klu nk beranak fpp kadungan jgn lebih 5bulan ye diorg tak terim dah boooking fpp..

Macam sy 1st preggy dulu, mmg dapat doc perempuan. Even check bukaan pun semua perempuan. Doc laki ada la sorang dua sy nampak. Nak request tu tak pasti la sis. Rasanya tak boleh.

Boleh bgtau waktu nk bsalin tu. Diorg bg je kalau ada Dr pmpuan. Tp depend jgk. kalau mmg xde Dr pmpuan, kena Dr laki gk. Xleh nk demand sgt sbb gov kn. Sama jgk klu Dr pelatih

Setahu saya takboleh request dr laki or perempuan. Even taknak doc pelatih. ikut ja dr mna yg dorang ada.

kalau dr perempuan takde masa tu memang dorang guna je dr laki. takkan nak bahaya kan patient betul tak