hi! nak tanya hospital semi government mana yg paling okay & selesa untuk bersalin

saya tengah survey nk bersalin kat mana. kalau boleh nk yg selesa dan harga berpatutan. below rm3k (kalau ada lah) boleh suggest tak mommies?

11 Balas

pernah bersalin kt HUKM. Tp toilet share. Pham2 je la kalo lps bersalin share toilet ngan org. Kalo patien xreti bilas elok² nmpk darah ketul² dia😵‍💫. so kalo ada duit lbh. modal rm10k (consider sekali kalo czer) bole pergi ukm holding

4w ago

Betul, hahah kadang stress dah guna toilet bidet tak reti gantung semula, biar je jatuh kat bawah 😭 nak bongkok2 kena pulak czer nangis

Banyak hospital gov dh ada fpp skrg..full pyment patient..harga masih jauh lg murah dr bersalin swasta tp facility sgt2 ok..cuma kena berebut ckit lah sbb bilik utk FPP ni x byk..kena call utk booking☺️

4w ago

takpayah pergi cyberjaya. staff nurse dgn doc pac macam haram

hpupm serdang sis. semi gov. i bersalin situ. my first experience bersalin dkt situ so far alhamdulillah okay best semua mudah je. hehe i tk pakai gl or apa2. total 1.2k hritu normal.

I tak pernah bersalin kat semi gov hospital. Tapi area rumah I ada HUKM. Nurse KK I ramai bersalin situ. Private wing dia UKMSC. Boleh cuba call UKMSC for more info and details.

4w ago

Specialist center harga lain. Mcm ppum dgn umsc, ppum tu yg semi gov, umsc plak yg fully private. Bayar pun double, boleh jd triple.

Hai, belum berpengalaman tp sy ad booking dgn PPUM.. so far tgk review org ckp ok..hopefully turn sy nt okay...and yes below rm3K booking depo rm1K (exclude charge lain2)

Uitm puncak alam.. if normal rm2000 ++, czer rm3500 ++.. ni tgk review org.. rasanya depend pd keadaan kite waktu tu

Below 3k tak cukup mommy, kena consider more takut emergency czer

4w ago

Ya sis semi pun. Paling tak standby 5k. Saya jaga maternity leave staff kt office, selalu membawang tanya kos bersalin dorang huhu

Awak go gov and ambil FPP je wak. Kalau emergency czer 5-6k

4w ago

kalau fpp husband blh masuk anytime. kalau wad biasa waktu melawat je blh masuk n time dlm lr husband blh teman. kalau ot gov xblh masuk. husband kne tggu depan blik dewan bedah.

hospital putrajaya. ade fpp jugak.

4w ago

Putrajaya nama je gov tapi fpp dia standard swasta. Bilik tiptop ada fridge dlm bilik sorang satu mmg macam swasta

Upm pun okay jugak

4w ago

upm serdang kan