Supplement Untuk Ibu Mengandung

Hi mommies.. I'm now pregnant for 9 weeks.. Rasa letih makan apa semua xmasuk. Asyik muntah dn xda tenaga.. Xbiasa mcm Ni Sb before pregnant sy mmg aktif gerak sana sini.. Nak Tanya ada x apa2 supplement yg sy boleh makan utk bagi tenaga.

6 Balas

sama moms , sy pn da 9w n xbleh mkn o hidu apa2 . tpi kbanyakkan suggest sy beli supplement obimin kat farmasi . dlm tu ada mcm2 kandungan vit .. baik untuk ibu dn anak . sis cubalh , mkn skali shari sbelum tdo . morning sickness mc tetap ada . tpi bdan lbih brtenaga sikit esoknya sbb da ada vit kn . semoga d permudahkn 😊

Dokter kt kk sy kata time sekarang ni mmg kalau asyik muntah2 tk dpt makan pape. Kena bergantung pada pemakanan aje. Kalau makan vit ape2 tkut tak sempat nk hadam dah muntah balik. Sy pun sama mcm awak. Sy just makan asid folik dan vit b complex. Sekarang sy dah masuk 11 week

Sye mkn suppliment shaklee sis walaupun besar2 tp still boleh telan . Kalau klinik punya kecik2 tp tak boleh telan sebab bau nti mesti muntah2

sy pregnant ada morning sickness awl².. makan vitamin c yg kk bagi jer.. skrg dah 9 weeks dah tkde morning sickness.. makn pon selera

4y ago

Ohhh yeke , sbb sy pun ddk melepek je takley nak makan apa ni , minum susu je , kesian dekat baby , just makan asid folic yg biasa je

Saya amik supplement b complex, jus mamariam

Makan vit c