Teknik Push

Hi mommies. Im a newbie here ?? Boleh tak nak minta mommies yg dah berpengalaman, macam mana nak push during labour? My first labour dulu tak berapa okey la sebab i panic.. So terpaksa guna bantuan vacum. Berharap sangat kali ni dapat belajar teknik push dr mommies yg dah berpengalaman. Tq in advance ?

1 Balas

tgn pegang kedua belah kaki,angkat muka sedikit sampai paras dada,jgn angkat bontot,and push without your voice. yg utama,sentiasa zikir laila hailla anta subhanaka inni kuntu minazzolimin. in sha Allah,good luck mommy.

5y ago

Tq untuk tips tu.. Insyaallah sy gunakan tips ni nnt