1 Year Baby With Anemia

Hi Mommies, im fully breastfeed now but planning to switch to formula milk since my baby diagnosed low hgb. Can mommies suggest which formula milk with high iron good for anemia baby. TQ!

2 Balas

maaf puan...blh sy tw...doc ada bg bby ubat folic asid x puan tuk mkn?? mcm ank sy dlu sbb lahir prem doc ada consult ubat folic acid..mcm sy lepas setahun stop ank mkn folic acid....sy pula amalkan hri2 mkn acid folic..nk2 ank fully bf..jd apa kita.mkn..anak akn dpt skali....kalau mknn berkhasiat yg kita mkn..jd ank akn dpt segala khasiat yg kita dpt..jd sy mkn acid folic dan supplement.mcm vitamin c..kalsium..omega 3... b complex..cover tuk badan sy sndri mana yg xckup..sbb mcm dlu doc pakar pnh bgtw sy. bila ank fully bf anak akn amik smua vitamin yg ada dlm bdn kita spruh dr tu dia sedut..dan smua tu ada di dlm susu spnjng kita bf dia...jd kita kena mkn supplement serta mknn berkhasiat yg seimbang dan ikut piramid makanan..mcm mkn nsi jika ada ikan or daging or ayam..kena ada syur skali...jd ia akn balance menu tersebut serta khasiat yg ada..mg dpmudahkan segalanya..aamiin...

Bby sya pun sama sis start 3 buln minum ubat skrg mok msuk 5 buln dh.. bby bf berat bdn pun kurang