changing formula milk

Hi mommies..can you share best formula milk for baby 5months?currently im using novalac ...its suits well with my baby but the price a bit costly..especially now my baby can finish 800gm for a week only...such a hungry baby?..i think i want to change to formula milk that affordable for me n husbnd..can mommies please suggest to me?

changing formula milk
5 Balas

Kalau nak bg susu formula ni kena try dr susu murah dulu. Tgk keserasian perut anak, bukan jenama susu. Trust me, doctor2 tu sendiri pon bg anak dorang minum dugro, dupro, lactogen je dik.. Yg penting perot anak selesa, boleh membuang mcm biasa.

5y ago

Huhu tula time awl2 dlu dh terajar susu mahal😅..kbetulan tjme pantang kt kg ade susu tu je tu yg grab je skali bby dh besar ni huhu menangis plak mak ayah die huhu ..ok kak tq for sharing...nnt sy try tgk ye..

Tu la yanie sy try s26 gold aritu...die xnk minum...😢 kli dumex mamex cherish ok x agak2?yanie guna susu ape?

5y ago

Anak sy mnum anmum..ank sy xblh dgn dumex, sembelit..dulu sy penah bg dutch baby, ank ok dgn susu tu

Once ur baby start solid, u can change to any formula milk.. but buy the small pack first...

5y ago

Np sis... Tpi baby I tak mau susu lain 😢nk frisolac jugak.. bagi anmum dia suka Tpi x sesuai perut dia.. die cherry berry..

Kena try n error sis, beli yg pek kecik2 dlu..setiap baby xsama penerimaan trhadap susu tu

Bebelac dlm rm50 but sis you try 1st suit baby or not

5y ago

Owh yeke...ok mummy tq for your sharing😊..will look into it