Morning sickness 🤢

Hello mommies. I’m 8w pregnant (1st pregnancy) & hari hari mual teruk. Perut asyik lapar tapi nak makan tak lalu 😢 badan pun rasa lesu je. Any tips untuk feel better or memang terpaksa hadap ni hari hari 😭

3 Balas

Sis sama dgn saya start alahan dari 8 weeks smpailah 15 weeks. Masuk 16 weeks alhamdulillah hilang. Saya makan buah dgn hirup sup je boleh masuk. Nasi kadang tak boleh masuk jadi saya try pasta baru boleh masuk. Muntah tu still ada bila angin dalam badan terlalu bnyk. Time nk mkn ubat vitamin pon kdang muntah. So sis try and error badan sis boleh terima apa. InshaAllah paling kurang pon 4 bulan alahan akan hilang. Kuat semangat ye sis👍🏻 moga dimudahkan segalanya🤲🏻❤️

Mmg terpaksa hadap. Huhu. Mkn dlm kuantiti yg sikit n cari mknn yg tekak rasa boleh makan. Mcm saya mkn jenis2 mee yg berkuah boleh telan jgk dibanding nasi. Tp hari2 mkn mmg tahap termenung sbb rasa nk lota

pn try makan Lactation jelly ni.boleh bantu ibu hamil tambah tenaga www.wasap.my/60129876070/jellynufiya