6 weeks mual teruk

Hi mommies, nak tanya tips atasi mual teruk. Normal tak rasa satu badan ni berangin je & perut rasa kosong & lapar tp makan muntah2 #firstbaby #bantusharing #firstmom #seriusnanya

2 Balas

sama laa kita sis.. tpi mcm mna pun kena makan jugak sbb nk bgi zat pada baby.. saya paksa diri makan nasi kosong + ikan goreng je... klu xmkn lg lemah badan + lagi berangin badan.. klu sy.. sy cuba tahan muntah.. hidu terapi kesegaran + minyak cap kapak . mmg ttap akan muntah tpi insyaAllah xkeluar semua makanan..

sama mcm saya sis. yg saya tau, kena elak makan makanan bminyak, makan oren sunquit or jus buah yg ori tuh.

2y ago

Terima kasih awak.