Keluar lendir darah

Hi mommies. Im 39weeks 6days. Ikutkan due esok. Pagi ni saya bangun ada keluar darah. Dua tiga hari lepas saya pi hosp and doc check bukaan belum buka. Nurse ada bgtau sebelum balik dari hosp kalau ada keluar darah takperlu datang hosp. Tunggu pecah ketuban baru datang. Soalan saya, perlu ke tak saya pergi hosp atau tak perlu pergi eh? Saya risau. Saya pregnant anak sulung. Help me mommies! ?

5 Balas

Tu namanya "show". Biasanya kalau keluar tanda darah ni maybe akan bersalin dlm beberapa hari lagi. Tp kalau puan runsing bole je pergi klinik check kot2 ada bukaan. Kalau takde bukaan tak payah pergi hospital dulu. Ada betulnya nurse ckp tu, duduk lama2 dekat hospital nti awak yg stress. Tggu dah dtg sakit @ pecah ketuban baru pergi hospital.

4y ago

Okay baik baik. Thankyou 🥰

Tgok jgak sis..cm sy klua lendir drah kul 10:30am. Smpai hosp kul 12pm cmtu. Kul 7:30pm da bersalin. Sbb lpas klua drh tu da makin sakit, ketuban doc pcahkan sbb x pcah2 wlhal bukaan da 7cm

Dokto klinik sy ckp klo kelua salah 1 tanda g je hospital. Kalau dah smpai sana kalau dorg suruh balik dulu ke ape br ikut arahan sana ha gituu

Dah boleh pergi hospital sis, kadang2 x smua org pecah mentuban

Check klinik dulu sis, pastu mintak surat refer..