Scan 8w. Semoga baby membesar dengan sihat

Hi mommies. Harini scan 8w tapi machine detect 7weeks. Normal kan kdg2 mmg lari kiraan kan? Dr kata baby nyorok, nampak sipi-sipi je tapi ada flickering. Dah ada jantung baby 😭 Alhamdulillah. Semoga baby membesar dengan sihat & baik. Doakan saya ye mommies. Next week buka buku pink 😊 Harap spotting completely stop. Skrg ni kdg² ada lendir brown. On duphaston

3 Balas

Normal awak. Smoga selamat semuanya dipermudahkan urusan. macam saya tiap kali pregnant doc mmg susah sangat scan. sbb Rahim saya kedudukannya agak ke belakang. Kalau guna TVS baru jelas. Dan hanya doc yang pandai scan je akan dapat exact ukuran baby. so jgn risau. teruskan doa. 🤲🏻❤️

10mo ago

Normal utk beza seminggu dua. Di scan. sbb tempoh persenyawaan mungkin berlaku berbeza. dari standard yang diletakkan oleh pakar kesihatan

Normal dear. Scan kdg2 lari seminggu dua mungkin persenyawaan lmbat berlaku dlm rahim. Janji baby sihat. Kalau lari lebih 2 minggu means baby tak develop dgn elok. So, in your case, it’s normal! dont worry k! Take care and enjoy your pregnancy 💕