positif ke tak sebenarnya? 🥲

Hi mommies, gambar first 22/12, gambar kedua 24/12 pagi tadi baru try lg. Sy dh lewat period 10hari (lmp: 15/11). Pernah gugur 2 kali tahun ni so agak risau. Normal ke faint line mcmni? 🥲

positif ke tak sebenarnya? 🥲
11 Balas

hi sis . İn Shaa Allah positif sis . saya pun mula mula samar mcm tu . tapi lepas 3 hari saya test balik guna clear blue . result pregnant 2-3 . Alhamdulillah skrg kalau ikut kiraan tarikh period dah 9w+ . jangan lupa makan folic acid . Jaga kesihatan dan diri baik baik 😊

2y ago

sy pon sma..mula2 samar sgt3..pastu cuba clear blue trang skit pastu trus buat buku kt kk..kna tggu 10 jan ni plak tuk scan tgok prkmbgan bayi

sy haritu pun mcm ni. guna upt jnis cassette. so xtahu la +ve ke x sbb samar. then 2nd upt guna strip, 1 line. buat 3rd upt tgh hari tu guna CB digital, naik pregnant 1-2.. lpas 4-5hari sy g scan, nmpk dah kantung🥰 cuma kne repeat lg scan 2week utk tgk baby..

2y ago

in shaa Allah, ada rezeki tu. doa byk2 and jga je dlu awal2 ni eh. folic acid jgn lupa☺

Alhamdulillah sis.. positif tu.. jaga kandungan ya.. banyakkan makan buahan.. jangan fikir negatif..makan makanan yang boleh kuatkan rahim.. macam kacang badam ke.. kurma ke.. boleh search dekat google makanan yang kuatkan rahim.. take care sis.. 💕💕

2y ago

insyaAllah, terima kasih sis 🥺❤️

Sy first tahu preggy haritu pun xnampak sgt linenye.. lpastu tgu 2,3 hari lepastu beli yang clear blue then dia bagitau dah 2-3, hati berdebar2 tgu result.. alhamdulillah skrg dah 10w .. smoga sis pun positive 🤲🏻

2y ago

Alhamdulillah sis, sy pun doakan awk jgk ye.. In Shaa Allah ada rezeki 🤲🏻

hai sis...inshaa Allah positif tu sis, nampak pun dah double line tp samar lagi la..Kandungan masih baru lagi sis..tahniah sis, jaga diri baik² dan jaga kesihatan..jgn lupa makan asid folic yaa..

2y ago

insyaAllah terima kasih. Doakan sy ya supaya kalini betul2 menjadi 🥲❤️

kalau nak lebih jelas lagi, cuba guna Clearblue jenis digital. inshaAllah akan dapat jawapannya

2y ago

okay mmg plan nak guna cb tp takut kecewa 😅

Nampak faint positive, better beli clear blue digital pregnancy kit untuk check,

2y ago

okay nanti sy check, tq yaa 🙏🏻

Normal tp kne jaga elok2 yer sis. Congratulations

2y ago

InsyaAllah, terima kasih ya. Doakan kandungan kalini menjadi dan sihat. 🙏🏻❤️

cuba test awal pagi ..slpas bgun tidur ..

2y ago

ok 1 minggu lg sy check balik. Doakan sy ada rezeki. Terima kasih 🙏🏻❤️

Macam negative. Cuba lagi lepas 1 minggu.

2y ago

ok terima kasih, nanti sy check balik. Doakan sy ya 🙏🏻❤️