Siapa pengalaman pregnant tapi adakencing manis?

Hi mommies.. bulan 12 sya kena detect gula tinggi sikit tpi time ni belum pregnant tau jadi dr tak bgi ubat lagi..so sya dpaat tau pregnant hujung bulan3 dan sekarang dah masuk 7w3d sya kebetulan ada checkup next review utk kencing manis ni..sya dah ambil darah 2kali tanpa puasa dan berpuasa..bila review tdi dr kata kencing manis sya confirm sudah dan agak tinggi padahal sya berdiet sebelum pregnant..sya diberi ubat kencing manis 2kali sehari mkan..akan okey tak bila baby semakin membesar?

2 Balas

Saya pun GDM dan makan ubat. Sekrang dah 34wks 6days insha’allah ok je. Baby pun ok dlm kandungan. Nanti jumpa dietician die akan bgtau cara pemakanan yg sesuai utk GDM mommy. Jgn risau, yg penting dgr ckp doctor.

2y ago

Wahh tak lama lagi 😍 thank you sis 🥰

insya Allah, ok jika awak disiplin on medication dan diet no sugar & less carbohidrat. Elakkan stress, dan bersenam sesuai kehamilan

2y ago

🌻