3bulan lebihh !!

mommies buat macam mana kalauu anak selsema yer ? ada ubat yg membantu ? boleh share tak ? 😊

7 Balas

hai ibu, saya tempoh hari anak selseme juga, bawah 2thn, tiada ubat oral dan Dr beri ini, bagus dia semburan air garam, lepas sembur hingus akan keluar. (cara penggunaan minta Dr / Ahli Farmasi ajar ya) Memamg baby akan x selesa sedikit tp x mengapa nak cepat baik. in sha Allah. Semoga baby cepat sembuh. 🥰

Mommy boleh cari sterimar di pharmacy. Die semburan air ke dalam hidung. Bila mommy sembur, auto hingus baby akan keluar/ meleleh nnt. Nnt tanya pharmacy juga waktu penggunaan dan dlm posisi apa lebih bagus bila sembur nie.

Saya bawa baby ke klinik dan beritahu yg anak saya ada selsema dan badan sedikit demam.jadi doktor bagi ubat demam dan ubat untuk cairkan hinggus bayi..tak Perlu bayar mahal..selang 3 hari dh baik

Beby bru 42 hri demam batuk selseme mcm mne ye nk hilang kan batuk beby sian die batuk kuat2

homemade garlic oil.. sterimar

bole cari sterimar kt farmasi