Huwaaa mulut itik for the first time

Sebelum ni dah berapa kali checkup, air kencing mesti ada darah padahal tak sakit kencing ape pun. Doc pelik & semalam terus decide nak check bawah pakai mulut itik. Kita pun mengiyakan jela sebab tak pernah ya. So bila duduk atas katil dah nerves. Then doc start tu ya allah sakit gila sampai terangkat bontot. Tapi bahaya la. Then doc n nurse terkejut la, sebab i sakit meronta cakap sakit. Diorg suh tahan so i tahan sampai nak meleleh air mata dah. After that, dorang membebel la. Bersalin lagi sakit. Yg kelakar nya masa diorg bebel pesan tu i menangis. Dont know la. Maybe tak sedia lagi🤣 balik dari checkup pun berjurai lagi air mata. Keputihan macam banyak la juga sebab dkt mulut itik tu ada keputihan yg melekat. Macammana nak hilangkan keputihan ya? Huwa doakan tak sangkut gbs 😭pasni checkup untuk tahu keputusan keputihan tu kene mulut itik lagi ke? Aaa traumaaa #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstmom

2 Balas

Sis jgn keraskan badan, klau keraskn mmg sakit meronta la..sbb xbiasa…sy wktu gugur ank ptme pon kne jgk mucung itik tu..sy nerves tkut, pstu Dr ckp lmbutkn bdn jgn keraskn,.beranak lg sakit dr ni..so dlm seminit sy tenangkn diri..Dr pon msukkn pelan2 , bru la oky xrse sakit sgt pon…and ye utk chekup keputihan mmg msk mlut itik xsilap sbb Dr nk ambil sampel kputihan tu..sis amalkn mkn plain yogurt bg kurngkn keputihan

9mo ago

haaah tak sempat bertenang thats why bdn asyik mengeras je. btw thankyou share n share tips

kalau GBS +ve awal2 ni pun tak menentukan sis akan +ve GBS hujung pregnancy nanti. time tu yg penting. kalau doktor kata awal ni ada GBS, boleh ambil precaution awal2, banyakkan minum air, banyak buang air, ambil probiotic etc.

10mo ago

oh ye ke baik tq