Tips baby tidur sendiri

Hi mommies, boleh share tips nak bagi baby tidur sendiri tak? Yelah, kdg kan lepas mandi pagi..kita susukan dia, sendawakan dia, borak2 dgn dia, kira mood dia okay la tu kan. Tapi bila letak je, rengek2 pastu terus nangis2. Adoi, mamanya nak pegi toilet je pun. Terus berkepit je pastu. Saya ada baca baby ni bila semua keperluan cukup, dia boleh je tidur sendiri. Cuma saya tak tau camne nk buat. Btw baby sy baru sebulan. Hehe Mohon mommies yg berpengalaman share tips ye.

2 Balas

Baby still nak manja2 dgn ibu dia. Baru sebulan kan. Tak biasa lagi dgn dunia luar. 9 bulan dlm rahim, tiba2 nak jauh dari ibu. Biasa la tu sis 😁

4y ago

😁😁😁😁

Dah cuba bedung?

4y ago

Mgkin bby blm mngantok...atau xdpt posisi selesa dia...dgn bby ni kena byk try n error....utk dpt tune dia...😊