Ragam baby 5 bulan

Assalamualaikum..baby saya 5 bulan. Sy nak tnya; 1)Sekarang ni sy tgk dia susah sgt nak tidur siang/petang. Lepas bf dia terlena tpi bila sy nak letak dia bangun pastu tak sambung tidur. Sy risau kalau dia x cukup tidur sbb tempoh berjaga dia boleh sampai 3-4 jam (dlm tempoh tu tidur sekejap masa bf kira tidur tak?)😩 Alhamdulillah tidur malam dia okay..sy bagi bf dia dlm jm 8 paling lewat 9 mcm tu x lama dia tidur dah. Malam kadang sy yg kena kejut dia utk bf dalam jm 11 dan jm 3/4. So far belum lagi mummy dia jadi burung hantu😆. Apa perlu sy buat ye? atau semua ni normal and sy patut layankan je ke? Kat rumah baby x pakai buai tapi kat taska pakai. Kalau buai pun dia tidur sekejap juga. 2) Baby sy kuat merengek😅 kalau letak dia atas tilam pastu dia meniarap x sampai 15 minit dia merengek mebebel sorg2. Bila dukung ok je. Ada ke baby yg mcm baby sy ni? Ini kira growth spurt ke? Minta mommies semua doakan baby saya Inara supaya membesar dgn sihat, jdi anak solehah, pintar kelak. Terima kasih krna sudi baca dan respon pada pos saya ☺️#1stimemom #firstbaby

1 Balas

mommy boleh cuba Sleep Time Balm atau Calm Time sapu pada baby boleh wasap sy www.wasap.my/60129876070/babybalm