Hb makin low

Hi mommies, boleh share mcmn nak naik kan hb? Sy dah amalkan makan bayam, daging, kerang semua, still tak naik jugak. Zencofer pun dah 2 minggu tak skip makan. Pada 9.7 turun 9.2. Macam mana ya? ☹️

36 Balas

Makan minyak kelapa dara..sy thalasemia carrier..hb mmg 8.1-8.6 sahaja...smlm check hb sy naik 9.4...rasa mcm keajaiban berlaku..tp nurse tak paksa utk hb naik..sbb sy mmg bermasalah..kalau boleh naik lagi...alhamdulillah..

2y ago

baru buat blood test utk cek talasemia. tp xdpt result lg. risaunye