Cara Ransang Pergerakan Baby

Mommies, boleh kongsi tak macam mana cara mommies buat untuk meransang pergerakan baby dalam kandungan. Sy perasan baby sy jenis aktif waktu malam masa saya tidur. Siang kurang aktif. So dah kena start buat kiraan pergerakan baby ni, risau pulak kot dia banyak tidur je di siang hari.

14 Balas

sama la.. kadang trfikir jgak, cmne la nnti nk kira tendangan 10x tu..

5y ago

Saya pukul 4 tak bgn lagi ni 😢

Goncang2 kan perut, jgn goncang kuat2 😅 , atau makan light snack.

5y ago

Tu la kadang sy duk kat ofis mengunyah jgk

Minum air sejuk bnyk² sis .. sangat membantu 🤗

5y ago

inshaAllah nanti sy cuba.

😍😍